OVER ONS

Een mens heeft twee oren en één mond om twee keer
zoveel te luisteren dan te praten.

Confucius, Chinees filosoof

ONTDEK MEER OVER ONS

ONZE VISIE & WAARDEN

Het is ons doel om terug richting en oriëntatie te brengen, wanneer de cliënt de weg kwijt is. We streven naar een serene oplossing en zullen het conflict nooit opzoeken of vergroten. Het logo van Vandebroek & Fransis Advocaten is daarom niet toevallig een duif. We willen vrij en onafhankelijk uw zaak bekijken, vanuit vogelperspectief, met zowel oog voor de details als voor het grotere geheel.

Vandebroek & Fransis Advocaten vormt een hecht team van gemotiveerde advocaten en een uitmuntende secretaresse, een team dat garant staat voor een persoonlijke en doelgerichte aanpak van uw juridische problemen. Wij staan onze cliënten optimaal bij met een moderne, kwalitatieve en tegelijk efficiënte dienstverlening. Vandebroek & Fransis Advocaten biedt u op en top deskundige service met een open en vlotte communicatie tegen redelijke en transparante tarieven.

ONCE UPON A TIME ...

Meester Nico VANDEBROEK studeerde met onderscheiding af als licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven (1967-1972). Hij behaalde nadien nog een licentie in de criminologie met grote onderscheiding en volgde de graduaatsopleiding bedrijfseconomie, voordat hij zich aansloot bij de balie van Leuven.

Nico VANDEBROEK: netwerker avant la lettre

Als stagiair begon meester Nico Vandebroek avondcursussen te geven in het volwassenonderwijs. Zo doceerde hij in het vroegere CMO te Leuven (thans Syntra) verschillende rechtsvakken, wat hij meer dan 20 jaar zou doen. Als netwerker-avant-la-lettre kwam hij zo in contact met makelaars, verzekeringsmaatschappijen, de bouwwereld (aannemers, ingenieurs en architecten) en de sociale sector. Dit bood hem het voorrecht zich tijdens zijn verdere loopbaan te kunnen specialiseren in rechtsdomeinen zoals het verzekeringsrecht, bouwrecht, aansprakelijkheidsrecht, strafrecht en verkeersrecht.

Ook in de sportwereld was Nico Vandebroek erg actief: zo werd hij in het Leuvense voorzitter van de plaatselijke basketbal-, volleybal- én voetbalclub.

Het kantoor Nico Vandebroek groeide stelselmatig en werd gaandeweg versterkt met bekwame stagiairs en medewerkers, die ook thuis waren in andere rechtsdomeinen waaronder familierecht, jeugdrecht en ondernemingsrecht. Nico Vandebroek bracht zijn medewerkers niet enkel praktijkervaring bij maar ook een sterke arbeidsethos. Velen van hen ontbolsterden en schopten het tot magistraat of zelfstandig advocaat.

Gunter FRANSIS: “Strafrecht is mijn passie”

Meester Gunter Fransis studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven (1999-2004). Gepassioneerd door het strafrecht volgde hij hierna de Aanvullende opleiding Criminologische Wetenschappen (KUL 2004-2005). Gunter Fransis is sinds 2005 actief aan de balie van Leuven. Tijdens zijn stage (2005-2008) vocht hij met overtuiging voor de zwakkeren in de samenleving, in het kader van de pro deo bijstand.

Na zijn opname op het tableau van de Leuvense advocaten in 2008 werden strafrecht, aansprakelijkheidsrecht en verkeersrecht zijn favoriete vakdomeinen. Als bestuurslid van de zelfstandigenvereniging KMO Leefdaal Herleeft kwam hij daarnaast in contact met vele ondernemers en maakte hij hun problemen tot de zijne.

Van 2011 tot eind 2017 maakte Gunter Fransis deel uit van de advocatenmaatschap Dikaios.

Hij is houder van de getuigschriften ‘cassatie in strafzaken’ en ‘supralat-salduz opleiding’. Als strafpleiter hamert hij op de eerbiediging van elementaire principes zoals het vermoeden van onschuld en het recht op een eerlijk proces.

Van 2017 tot 2020 was Gunter Fransis lid van de Raad van de Orde van de Leuvense advocaten.

EEN VERRASSENDE FUSIE: “LET’S SHAKE HANDS”

Om hun groeiend cliënteel de bijstand te kunnen blijven leveren die het verdient, hebben de advocatenkantoren van Nico Vandebroek en Gunter Fransis op 01/01/2018 de handen in elkaar geslagen. Zo ontstond een geïntegreerd kantoor met zeer brede expertise en de meest moderne dienstverlening maar met een homogene bedrijfscultuur. Beide vennoten hebben Limburgse roots en delen dezelfde visie met betrekking tot advocatuur: eerst luisteren en de mens leren kennen, daarna de handen uit de mouwen steken om voor hem of haar de best mogelijke juridische oplossing te bereiken.

De vennoten worden in het team momenteel bijgestaan door de advocaten Maarten BROEKX, Valérie VANCOPPENOLLE, Britt VANLUYTEN en Gert-Jan THIJSSEN. Titsia D’ HONT verzorgt het secretariaat.

Hulp nodig? Chat met ons

Log in with your credentials

Forgot your details?